Het consult

Het eerste consult duurt ongeveer twee uur, vervolgconsulten een uur. Vooraf krijgt u een vragenlijst toegestuurd met vragen over uw klachten, uw ziektegeschiedenis, medicijngebruik, voedingspatroon e.d.

Mesologie
Tijdens het consult wordt een lichamelijk onderzoek gedaan. Daarnaast wordt door middel van electro-acupunctuur de huidweerstand van een aantal acupunctuurpunten op handen en voeten gemeten. Indien nodig kan aanvullend laboratoriumonderzoek gedaan worden van bloed, urine of ontlasting.

Behandelplan
Aan de hand van de bevindingen wordt een behandelplan opgesteld en met u besproken. Een behandeling kan alleen dan succesvol zijn als deze aansluit bij u als persoon en bij uw leefomstandigheden. Ieder mens is uniek, elke behandeling ook! Het therapieplan bestaat uit één of meerdere van de volgende onderdelen:

  1. afvalstoffen en toxines vrijmaken en verwijderen.
  2. middelen om het zelfgenezend vermogen te ondersteunen en te stimuleren. Vitamines en mineralen, homeopathische middelen, celzouten, gezonde vetten, geneeskrachtige kruidenpreparaten, antioxidanten, pre- en probiotica etc.
  3. aanpassingen in de voeding. “Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding’’ is een bekende uitspraak van Hippocrates die nog altijd  actueel is. 
  4. meer lichaamsbeweging

Bent u slecht ter been, dan kan op verzoek een consult bij u thuis plaatsvinden.

De praktijk is rolstoeltoegankelijk. Bent u slecht ter been, dan kan op verzoek een consult bij u thuis plaatsvinden.

Neem de verantwoordelijkheid voor je gezondheid in eigen hand. Wacht niet te lang. Onderneem nu actie!

Natuurgeneeskunde doet meer dan je denkt!