Diabetes overwinnen

Diabetes type2 wordt gekenmerkt door een chronisch te hoog nuchter bloedsuikergehalte of een terugkerende piekstijging van glucose in het bloed na maaltijden. Diabetes type2 wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door een verworven insuline resistentie. Insuline is het hormoon dat de spiercellen en de levercellen ertoe aanzet glucose uit het bloed op te nemen waardoor de bloedsuikerspiegel daalt. Diabetes type2 kan leiden tot hart- en vaatziekten zoals een accuut hartinfarct, oogproblemen zoals vermindering van het zicht tot en met blindheid toe, nierfalen, neuropathie, leveraandoeningen en kanker. 

Risicofactoren
Belangrijke risicofactoren voor het ontwikkelen van diabetes type2 zijn voedingsfactoren, overgewicht -met name vet rond de buikorganen- en gebrek aan lichamelijke activiteit. Heb je suikerziekte dan heb je waarschijnlijk van de diëtist of praktijkondersteuner al te horen gekregen waar je op moet letten met eten. Meestal echter lukt het diabetes patiënten niet om voldoende af te vallen. Het bloedsuiker gehalte blijft vaak -ondanks de professionele zorg- te hoog.                

Meer medicatie?
Vroeg of laat wordt samen met de arts geconcludeerd dat meer medicatie nodig is. Uiteindelijk wanneer de ziekte in een verdergevorderd stadium is zal de dokter je voorstellen om te beginnen met insuline. Terwijl diabetes type2 patiënten al een te hoog insuline gehalte in hun bloed hebben! Je spier- en levercellen zijn namelijk insulineresistent. Daar zit nou juist het probleem. Heb je als diabetes patiënt ook nog een hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte? Dan krijgt je waarschijnlijk van de arts medicijnen voorgeschreven om ook deze symptomen te onderdrukken.
Het komt regelmatig voor dat suikerpatiënten twee of zelfs drie verschillende medicijnen krijgen voorgeschreven: glucoseverlagende, bloeddrukverlagende en cholesterolverlagende. De nadruk van de professionele zorg ligt op het goed instellen van de medicatie in plaats van proberen die te verminderen en de patiënt te genezen.
De huidige aanpak blijkt vaak een opstap te zijn op weg naar alsmaar meer medicijngebruik. De bijwerkingen van langdurig medicijnen slikken zijn: vermindering van de functie van de lever of van de nieren.

Verbetering door een natuurlijke aanpak
Uit wetenschappelijk onderzoek van de laatste jaren zijn nieuwe inzichten ontstaan over insulinegevoeligheid en de relatie met het Nederlandse voedingspatroon. Op basis van deze nieuwe inzichten zijn praktijktesten gedaan met suikerpatiënten. Daaruit bleek dat diabetici door bepaalde veranderingen aan te brengen in hun voedingspatroon wel degelijk op een natuurlijke manier hun gezondheidssituatie kunnen verbeteren. Deze aanpassingen in de voeding wijken af van de adviezen van de diëtist of praktijkondersteuner. Het resultaat: lagere bloedsuikerspiegels, verhoging van de gevoeligheid voor insuline, vermindering van de medicijnen en in een aantal gevallen zelfs helemaal stoppen met de medicatie. De bijwerkingen van deze natuurlijke aanpak zijn: afvallen, lager cholesterolgehalte, lagere bloeddruk en meer energie!

Als je bereid bent je voedingspatroon rigoreus te veranderen en meer te gaan bewegen in combinatie met bepaalde supplementen, kun je de ziekte terugdringen. Dit geldt vooral als de ziekte zich nog in een vroeg stadium bevindt. Maar zelfs al heb je langer diabetes type2 dan nog kun je belangrijke verbetering bereiken met een natuurlijke aanpak. Schrikt verandering van voeding je niet af? Ben je niet iemand die in de slachtofferrol gaat zitten? Lees dan verder.         

Je krijgt van mij een anti-diabetogeen voedingsadvies volgens de laatste inzichten en specifiek op jouw persoonlijke situatie toegespitst. Daarnaast adviseer ik je een aantal supplementen die bijdragen aan de verbetering van je klachten. Het uiteindelijke doel is om samen met je de reguliere medicatie sterk terug tedringen c.q. af te bouwen om uiteindelijk te komen tot genezing van diabetes type2.


Ook met diabetes kunt u bij mij voor een goed advies terecht

In onze praktijk krijgt u een anti-diabetogeen voedingsadvies volgens de laatste inzichten en specifiek op uw persoonlijke situatie toegespitst. Daarnaast adviseren wij u een aantal supplementen die bijdragen aan de verbetering van uw klachten.

Neem de verantwoordelijkheid voor je gezondheid in eigen hand. Wacht niet te lang. Onderneem nu actie!

Natuurgeneeskunde doet meer dan je denkt!